Njutnovo Klatno Premium

1.490rsd

  • napravljeno od 5 klatana
  • metalni okvir
  • drveno postolje
  • ukras za radni sto
  • demonstracija zakona fizike

Opis

Iako nosi naziv Njutnovo klatno, zapravo nije ga izmislio sam naučnik Isak. Ova sprava je ponela ime u čast naučniku ali zapravo je bila izum engleskog glumca Simona Prebla koji joj je dao naziv i počeo sa njenom proizvodnjom daleke 1967.  Od tog dana ova spravica postaje ukras  mnogih kancelarijskih stolova Londona a zatim i sveta. Zato može biti idealan poklon za kolegu.

Mnogi kažu da ima nečeg opuštajućeg u gledanju kretanja ovih klatana. Neki još i da su do bitnih rešenja problema došli upravo gledajući u Njutnovo klatno.

Jedno je sigurno a to je da nećete pogrešiti ako ovo namenite kao poklon za saradnika i kao poklon za kolegu…. Ukratko, može biti sjajan poklon za poslovnog čoveka. Elegantnog je dizajna i uklopiće se lako u kancelarijski prostor.

Njutnovo klatno nam u praksi prikazuje kako funkcioniše zakon održanja impulsa i energije. Ova sprava je napravljena od nekoliko klatana, uglavnom 5. koji su zakačeni za metalni okvir. Nakon inicijalnog pomeranja, ova klatna se međusobno sudarajaju kreirajući tako kretanje prvog i poslednjeg klatna u nizu.

Mnogi naučnici i pronalazači su došli do velikih otkrića, zaključaka i zapanjujućih ideja upravo posmatranjem zakona fizike u prirodi. Mozak sam na podsvesnom novou beleži informacije iz okruženja i ono naučeno iskoristi čim se pojavi šansa za upotrebu tog znanja. Zato nije na odmet okruživati se demonstacijama prirodnih zakona… Možda naučimo nešto od njih.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Njutnovo Klatno Premium”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda će vam se svideti …